Wie is Francis Heuts?

Over Francis / contact

Wie is Francis?

Door mijn ervaring in het HBO, MBO, het Basisonderwijs, en in de Zakelijke Dienstverlening heb ik een eigen visie ontwikkeld op verander/leerprocessen. Ik ben van mening dat leren en veranderen alleen mogelijk is als er aan een aantal basale voorwaarden wordt voldaan zoals veiligheid, vertrouwen en afgestemd zijn op de ander.

Ik geloof in de combinatie van leren door een ervaringen en reflecteren op die ervaring. Vroeger leerde ik jeugdigen naar zichzelf kijken in de lessen Bewegingsonderwijs: durf ik initiatieven te nemen, hoe bewaak ik mijn grenzen, wat doet weerstand met mij, welke kwaliteiten heb ik en van welke valkuilen heb ik regelmatig last? Nu doe ik dit in mijn eigen praktijk.

Ik ben ervan overtuigd dat in beweging komen de eerste stap is tot leren. Zonder beweging geen richting, ruimte dus verandering.

Ik ben van mening dat ieder mens uniek is dus bied ik maatwerk aan. Ik heb een creatieve geest, humor en een drive om anderen te spiegelen zodat ze bewust worden van hun eigenheid; hun kwaliteiten, allergieën en belemmerende factoren.

Kinderen en jongeren met een rugzakje leer ik “ik heb ook iets te vertellen”. Hun ouders leer ik praten met hun kinderen in plaats van praten over hun kinderen. Ik werk op aanvraag ook systemisch met de hulp van paarden. Ik ben van mening dat het kind, de jongere alleen kan veranderen als het systeem om hem heen ook meebeweegt. Ik begeleid ouders telefonisch met opvoedingsvragen als zij daaraan behoefte hebben.

Ik ben al 15 jaar verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen respectievelijk bij de opleidingen Pedagogiek, Creatieve therapieën en sinds 5 jaar bij de opleiding Social Work deeltijd als: toetsontwikkelaar en examinator en supervisor.

Bij Stichting De Laverhof in Schijndel heb ik  in 2020 een intervisietraject met behandelaars afgerond.

Mijn werkervaringen in het verleden zijn respectievelijk:

Docent Bewegingsonderwijs in de Basis en Voortgezet onderwijs

Communicatie & Marketing in de Zakelijke Dienstverlening

Coach van docenten op het KW1 College in Den Bosch

Intervisietrainer bij zorginstelling Cello

Leiderschapstrainingen voor particulieren, leidinggevenden van Bouwend Nederland en bij de Beroepsvereniging van de LVSC (beroepsvereniging voor supervisoren en coaches)

Contact