Spiegelen met paarden

Paarden leren u afstemmen op uzelf en op uw omgeving

Mensen stemmen vaak mentaal af, in hun hoofd. Paarden doen dat anders. Een paard scant de innerlijke boodschap, authenticiteit, de spanning en de congruentie in woord en gedrag. Zij geven  vlijmscherpe en eerlijke feedback. Daarom is coachen met paarden onnavolgbaar effectief.

Het paard spiegelt niet wat u denkt maar wat u voelt. Verbale communicatie vorm vaak een beschermlaagje maar daar prikt een paard feilloos doorheen. Neemt u geen tijd om af te stemmen op uzelf en op het paard dan zal zij u negeren of bij u weglopen en haar eigen ding gaan doen, terwijl het natuurlijke gedrag van paarden is dat zij u graag als onderdeel van hun kudde zien.

De methodiek helpt u bij de ontwikkeling van vaardigheden als:

  • Welke rol neem ik in als leidinggevende en klopt dit ook met mijn beleving?
  • Hoe ga ik om met weerstand bij meningsverschillen en conflicten?
  • Welke waarden en normen zijn leidend voor mij in mijn omgang met collega’s en van welke overtuigingen heb ik last?
  • Wat is de impact van mijn handelen op mijn collega’s?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten en in welke valkuil stap ik regelmatig en hoe ga ik om met mijn allergieën?

De paarden zijn in een spiegelsessie de coach. In mijn rol als co-coach help ik de feedback van het paard te duiden zodat u zicht krijgt op uw manier van handelen.